Info over De Westkrant

Info over De Westkrant

Foto Suzanne Blanchard
Foto Suzanne Blanchard

De Westkrant is een onafhankelijk nieuwsmedium voor Amsterdam-West. Initiatiefnemers zijn wij, de journalisten Richard Mooyman en Martine de Vente. Wij schrijven de meeste stukken en bouwen aan een netwerk van journalisten, fotografen en columnisten in West.

We zijn enthousiaste bewoners van Amsterdam-West. Graag signaleren wij positieve ontwikkelingen in het stadsdeel, maar wij schrijven het ook op als zaken niet goed gaan. Opbouwend kritisch, zo zien we De Westkrant. We staan open voor samenwerking met al die andere buurtmedia en -initiatieven in West.

Bij het verzamelen van informatie hanteren wij de principes van de onafhankelijke journalistiek, zoals het plegen van hoor- en wederhoor wanneer wij dat nodig achten. Ook vinden wij het belangrijk om feiten en meningen te scheiden. Advertenties en advertorials zijn duidelijk als zodanig herkenbaar.

De Westkrant is opgericht in 2014. In dit artikel op Persinnovatie uit juli 2015 maken wij de balans op van een jaar hyperlokaal journalistiek werken in Amsterdam-West.

Ook een nieuwsblog over uw buurt of gemeente?

Als nieuwsmakers voor Amsterdam-West hebben we veel expertise op het gebied van online lokaal nieuws, social media en WordPress. Deze delen wij graag in workshops, lezingen of advies- en leertrajecten. Neem contact met ons op via 06-54241212 (Martine de Vente) om de mogelijkheden te bespreken. Of stuur een mail.

Vragen? mail@dewestkrant.nl

KvK-nummer 63438119