Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ambacht In Beeld Festival

28-09-2019 - 29-09-2019

Gratis

Op zaterdag 28 en zondag 29 september vindt in De Hallen de zevende editie van het Ambacht in Beeld Festival plaats. Het festival staat in het teken van ambachtelijk meesterschap. Ruim vijftig ambachtslieden uit binnen- en buitenland delen hun kennis en ervaring met het publiek.

Kennis maken met ambachtelijk meesterschap

De Passage van De Hallen wordt tijdens het festival omgetoverd tot openbare werkplaats. Er zijn demonstraties en toegankelijke workshops voor alle leeftijden. Voor studenten, professionals en andere geïnteresseerden biedt het evenement verdiepende masterclasses door internationale meesters.

Zo geeft Dave van Gompel een masterclass urushi (Japans lakwerk), leert Annelied van Dijk je een haak te smeden, volg je een workshop paper marbling met Lucy McGrath (UK) of ga je houtsnijden met Deborah Mills (NYC). Jonge bezoekers kunnen onder andere bij het Zaans Museum terecht voor een workshop bootjes maken. Op het festival vind je zowel traditionele als moderne ambachten: van glasblazen, diamantslijpen en koper bewerken tot airbrush painting en calligraffiti.

Het festival wordt feestelijk geopend op vrijdagavond 27 september in de Filmhallen, waar op zondagochtend 29 september ook een aantal korte films over ambacht wordt vertoond, gemaakt door basisschoolleerlingen uit heel Nederland.

Toegang tot het Ambacht in Beeld Festival 2019 is gratis, maar voor deelname aan de workshops en masterclasses, heb je een ticket nodig. Vanaf zondag 1 september kun je hiervoor terecht op: www.ambachtinbeeldfestival.nl/tickets

Kijk voor het volledige programma, meer informatie en tickets op: www.ambachtinbeeldfestival.nl

Gegevens

Begin:
28-09-2019
Einde:
29-09-2019
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

De Hallen
Hannie Dankbaarpassage
Amsterdam, 1053RT Nederland
+ Google Maps