Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Expositie Het laatste avondmaal

06-11-2019 - 28-11-2019

Gratis

Mathisse Arendsen denkt in kleur en beeld. Als dualist hanteert hij dit basisprincipe in zowel de techniek als in de thema’s.

Omdat hij van mening is dat hij als beeldend kunstenaar zich niet direct moet beperken tot één enkele stijl of karakter van beeld, heeft hij door de jaren heen een twintigtal stijlen en bijbehorende technieken uitgediept alvorens zich te specialiseren.

In de tentoonstelling Het laatste avondmaal legt hij de link tussen bijbelse verhalen en vluchtelingenstromen, massahysterie, wreedheid jegens de medemens en afwijzen van andersdenkenden. Tegelijkertijd heeft hij deze serie gebruikt om kleurenonderzoek te doen.

Mathisse Arendsen – www.artm.nl – is beeldend kunstenaar, schrijver van korte verhalen, romans en gedichten en docent tekenen en schilderen.

Opening vrijdag 8 november 17.00 uur

Gallery Talk 23 november 12.00 uur

De Gallery Talk bij Beeldend Gesproken is een gesprek in een kleine groep over één kunstwerk uit de expositie Het laatste avondmaal van kunstenaar Mathisse Arendse.

“Langzaam kijken” betekent tijd nemen om kunst te ervaren en de betekenis ervan te ontdekken. We worden voortdurend geconfronteerd met beelden, soms wel honderd per uur. Door die hoeveelheid kijken we oppervlakkiger en verliezen we onze focus.

Aanmelden via gallerytalk@beeldendgesproken.nl

 

Gegevens

Begin:
06-11-2019
Einde:
28-11-2019
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Kunstuitleen Beeldend Gesproken
Hannie Dankbaarpassage 23
Amsterdam, 1053RT Nederland
+ Google Maps