Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Houtskool – het materiaal, de tekening

zaterdag 11 januari - zondag 19 januari

Gratis

De tentoonstelling ‘Houtskool – het materiaal, de tekening’ is een ode aan het oudste tekenmateriaal dat we kennen en dat vandaag de dag nog steeds geliefd is als zelfstandig kunstenaarsmateriaal. In deze tentoonstelling is een grote variatie aan hedendaagse tekeningen met houtskool, of een afgeleide daarvan te zien.

Tot in de negentiende eeuw bestonden er veel meer soorten houtskool. Zo werd getekend met Linde houtskool vanwege de zachte toon of gebruikte men ‘oliehoutskool’ om het uitvegen tegen te gaan. Onderzoek heeft geleid tot nieuwe voorbeelden van diverse gestookte houtskoolsoorten die in de expositie getoond worden. De bevindingen zijn opgetekend in het boek ‘Houtskool’ van Lisanne Sloots, dat bij de opening van de tentoonstelling op vrijdag 10 januari 2020 in WG Kunst wordt gepresenteerd.

Hoe bijzonder dit ‘gewone’ materiaal is laten de deelnemend kunstenaars zien. Van abstract tot figuratief, van landschappelijk tot ritmische herhalingen. Bij ieder van hen komt de zeggingskracht van het materiaal in de tekening tot uitdrukking. Dat maakt deze tentoonstelling tot een bijzonder geheel. Op zondag 12 en zondag 19 januari is er om 15.00 een rondleiding langs de werken in het bijzijn van een aantal deelnemende kunstenaars (zie www.wgkunst.nl).

Opening en boekpresentatie vrijdag 10 januari 2020 van 17.00-19.00 

Tentoonstellingsperiode 11 januari t/m 19 januari 2020 

geopend dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 

zondag 12 en 19 januari, 15.00 rondleiding

 

Gegevens

Begin:
zaterdag 11 januari
Einde:
zondag 19 januari
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
Amsterdam, 1054 SP Nederland
+ Google Maps