Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Innercity Blues – Muzikale verhalen uit Amsterdam-West

zaterdag 19 september

Theatraal concert met verhalen van een Amsterdamse buurt in beweging

Na twee maanden lockdown ontmoetten de in Bos en Lommer geboren en getogen Fouad Lakbir en de ‘new arrival’ William Lounsbury elkaar. Hun liefde voor verhalen bleek haaks op hun andere kijk op en gebruik van hun buurt Bos en Lommer te staan. Een mooie aanleiding voor een theatraal concert waarin verhalen van oude en nieuwe bewoners vertellen over de veranderingen in de stad: de tijd van toen en de tijd van nu én hoe belangrijk de buurt is voor je gevoel van thuishoren. 

Het is een eerbetoon aan de weerbare stad en haar bewoners. Op het lommerrijke pleintje achter Podium Mozaïek hoor je hoe muziek persoonlijke verhalen en mijmeringen in spoken word en poëzie aan elkaar rijgt. Hoewel altijd in verandering ontstaat er een beeld van wat de stad en de buurt anno 2020 voor haar bewoners betekenen. Schets van een hedendaagse stad krijgt ook vorm in een expositie, die van 15 september t/m 26 oktober in Podium Mozaïek te zien is, en in een krant waarin een veelvoud aan verhalen te lezen zijn.

Deze productie van Podium Mozaïek is gemaakt ter ere van het 15-jarig bestaan van Podium Mozaïek samen met het Nederlands Blazers Ensemble, Theater DEGASTEN en aanverwante artiesten en kunstenaars N.O.B. Collective, Eva de Wit, Fouad Lakbir en William Lounsbury.

ZA 19 SEP | 16.00U & 20.00U | €18,50 (STADSPAS: €14,50/STUDENTEN: €13,50)

Gegevens

Datum:
zaterdag 19 september

Locatie

Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
Amsterdam, 1055DT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-5800381
Site:
http://www.podiummozaiek.nl