Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lunch Alle Zielen in MidWest

02-11-2019 / 13:00 - 15:00

Gratis

‘Alle Zielen’ is een bijzondere lunch op zaterdag 2 november, waarbij artiesten en sprekers uit diverse religieuze tradities de bezoeker inspireren met verhalen en muziek over ‘de ziel’. Het is de tweede editie van een serie interreligieuze ontmoetingen in Amsterdam-West die tot stand is gekomen door een bijzondere samenwerking tussen kunstenaars, religieuze en maatschappelijke instellingen, de gemeente en bewoners. De toegang is gratis, maar bezoekers wordt gevraagd iets voor de lunch mee te nemen om te delen. 

Allerzielen

De herfst staat voor vergankelijkheid. Het seizoen om te reflecteren op de menselijke eindigheid en de plek van de ziel. Het is de tijd van het Allerzielen Feest. Vanouds zijn het de religies die de grote vragen stellen naar de mens, de eindigheid en de ziel. Maar hun vormen zijn veelal wat ontoegankelijk voor degenen die er niet in thuis zijn. Tijdens Alle Zielen komt de schoonheid en de kracht van al die tradities op toegankelijke wijze samen, een feest van verbinding.

Eerst ‘vrijheid’, nu ‘de ziel’

Na het succes van de Vrijheidsmaaltijd pakken Miranda Lakerveld (World Opera Lab) en Rikko Voorberg (PopUpKerk) in samenwerking met Said Touhami (Huis van Vrede) het feest van de ziel op. Zo worden, over alle traditionele grenzen heen, nieuwe verbindingen gecreëerd. 

Sprekers en artiesten

De sprekers zijn Fransiscaner Broeder Joachim Oude Vrielink (Christendom), Alaeddine Touhami (Islam), Marian Markelo aka Nana Efua (Winti), Gert-Jan Mulder (Zen). Muziek van J.S Bach en uit de Andalusisch-Arabische traditie door Wim Dijkstra (orgel), Osama Mileegi (percussie) en Hicham Laaraari (zang). 

Marian Markelo is leider van de Afro-Surinaamse Winti gemeenschap en is regelmatig in de media, zo leidt ze het jaarlijkse nationale Keti Koti plengoffer in Het Oosterpark. Gert-Jan Mulder is Zen-Monnik en voormalig directeur van de Boeddhistische Omroep Stichting. Allaedinne Touhami is een van de oprichters van het Huis van Vrede in Almere,een organisatie geworteld in de Marokkaanse mystieke Islam. Broeder Joachim is deel van het Franciscaner stadsklooster La Verna in Amsterdam Nieuw-west. 

Aanmelden kan via:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-alle-zielen-77449747279

en https://www.facebook.com/events/386003962277034/

Gegevens

Datum:
02-11-2019
Tijd:
13:00 - 15:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Midwest
Cabralstraat 1
Amsterdam, 1057 CD Nederland
+ Google Maps