Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nagesprek documentaire Terug naar de Akbarstraat

woensdag 12 februari / 19:00

Gratis

Stadsdeel West organiseert op woensdag 12 februari om 19.00 uur een gesprek met bewoners van de Kolenkitbuurt naar aanleiding van de documentaire Terug naar de Akbarstraat van Felix Rottenberg. Dit in samenwerking met Operatie Periscoop. Met stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki, Fouad Lakbir en vele anderen. Plaats: Kolenkitkas nieuwbouwcomplex Rhapsody, Jan van Schaffelaarplantsoen. Aanmelden via margreet@operatieperiscoop.nl

De Kolenkitbuurt stond ooit te boek als slechtste wijk van Nederland. Felix Rottenberg maakte in 2002 een spraakmakende documentaireserie over de ‘vergeten’ buurt in West, waarin ook spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen werden belicht. 

Rottenberg keerde terug en maakte het tweeluik Terug naar de Akbarstraat, dat vanavond en donderdag wordt uitgezonden op televisie. Omroep NTR stelt dat Rottenberg grote veranderingen heeft ontdekt. “Door de stedelijke vernieuwing wonen arm, rijk, zwart en wit nu naast elkaar. De langstzittende bewoners blijken veelal de mensen te zijn die in de oude serie ‘allochtonen’ werden genoemd, en ‘de nieuwkomer’ in de wijk blijkt de witte middenklasse.”

Veel sociale huurwoningen zijn gesloopt en vervangen door koop- en dure huurwoningen. Hierdoor zou de wijk een meer gemengde bevolkingssamenstelling krijgen, wat zou moeten zorgen voor beter contact met elkaar. Maar de segregatie lijkt ondanks de buurtvernieuwing groter dan ooit, aldus NTR. 

Gegevens

Datum:
woensdag 12 februari
Tijd:
19:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Kolenkitkas
Jan van Schaffelaarplantsoen
Amsterdam, 1061 Nederland
+ Google Maps