Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Première Wees Onzichtbaar in Podium Mozaïek

zaterdag 15 februari / 20:30

Winnaar Libris Literatuur Prijs Wees Onzichtbaar op toneel. Met o.a. Mingus Dagelet (Razend, Mannenharten 2) en Dilan Yurdakul (GTST, Door de schaduw heen). Première: Zaterdag 15 februari 2020 om 20.30 uur in Podium Mozaïek. Ook op zondag 16 februari om 16.00 uur. Daarna toer door Nederland. Coproductie van Podium Mozaïek en Theater RAST.

Wees Onzichtbaar is de reconstructie van een moeizame jeugd, maar ook het verhaal van een migrantengezin dat zich staande houdt in een onbekende samenleving. Hoofdpersoon Metin Mutlu groeit op in de jaren ‘80 en ‘90 in de Amsterdamse Bijlmer, in een Turks-Zaza gezin waar de tirannieke vader het gezinsleven dicteert. Conflicten worden gemeden en Metin observeert het leven meer dan dat hij het leeft. Hij merkt zijn eigen onzichtbaarheid op, maar is niet in staat het te doorbreken. Tot de bom barst en de vader uit huis wordt gezet. Een emancipatoire daad die de het gezin een enorme kracht geeft.
De literaire roman Wees Onzichtbaar van Murat Isik won meerdere prijzen, waaronder de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2018. De bestseller van 600 pagina’s wordt door regisseur Șaban Ol van Theater Rast (o.a. Bloedbroeders) en dramaturg Jan van den Berg bewerkt tot een theaterproductie met rollen voor Mingus Dagelet, Marcel Faber, Inci Pamuk en Dilan Yurdakul. De live muziek van Orville Breeveld heeft een sferische en dramatische rol die het verhaal inkleurt, opstuwt of er commentaar op levert. Breeveld is componist, muzikant en zanger, en net als Isik in dezelfde periode in de Bijlmer opgegroeid.

Productie
Voor Podium Mozaïek is het de eerste voorstelling waarin zij zelf als hoofdproducent optreedt. Directeur Zafer Yurdakul: “De producties die wij willen maken, gaan uit van een behoefte aan herkenbare en persoonlijke verhalen voor een nieuw publiek. Zo maken we actuele thema’s invoelbaar en bespreekbaar. De theaterbewerking van Wees Onzichtbaar past hier perfect in.” RAST maakt haar verhalen samen met nieuwe makers, schrijvers en acteurs. De theatergroep heeft een eigen vorm om conflicten een persoonlijk gezicht te geven: in muzikale voorstellingen waar de humor de tragiek op de hielen zit.

Artistiek team
Regie: Șaban Ol
Dramaturgie en scriptbewerking: Jan van den Berg
Spel: Mingus Dagelet, Marcel Faber, Inci Pamuk en Dilan Yurdakul
Compositie: Orville Breeveld
Live muziek: Orville Breeveld en Emine Bostanci
Decor: Bart Van Merode
Kostuums: Eleftheria Lavdaki
Wees Onzichtbaar tourt t/m 25 april 2020 door het land.

Gegevens

Datum:
zaterdag 15 februari
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:

Locatie

Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
Amsterdam, 1055DT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-5800381
Website:
http://www.podiummozaiek.nl