Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Stabat Mater in Nassaukerk

zaterdag 16 maart / 14:00 - 15:00

€10

Zaterdag 16 maart aanstaande zal er een Passieconcert plaatsvinden in de Nassaukerk te Amsterdam, Wittenkade 111. Medewerking verlenen de sopraan Miranda van Soest, de alt Marga Oostindie en de celliste Dionne Nijsten en organist Willem Harold Boog.
Uitgevoerd gaat worden het bekende Stabat Mater (1736) van Pergolesi.
Een van de mooiste, meest indringende stukken muziek uit de religieuze klassieke. Dit prachtige twaalfdelige werk schildert het verdriet van Maria onder het kruis van Jezus. ‘Het werk van Pergolesi staat bol van de emoties. Zeer triest is het begin met het verdriet van Maria, doch het Stabat Mater eindigt met vreugde, Paradisi Gloria, de glorie van het Paradijs. Pergolesi componeerde dit meesterwerk in zijn laatste levensjaar. Hij werd slechts zesentwintig jaar.
Verschillende thema’s zijn gebruikt door niemand minder dan Johann Sebastian Bach. Van dezelfde Bach wordt het programma aangevuld met de twee koraalbewerkingen voor orgel ‘Ich ruf’ zu Dir’ (BWV 639) en ‘Alle Menschen müssen sterben’ (BWV 643) en het Arioso (BWV 1056) een solowerk voor cello en orgel.
Het concert begint in om 14:00 uur. De Nassaukerk (Wittenkade 111) is open vanaf 13.30 uur.
Duur van het concert: 60 minuten.
De toegang bedraagt € 10,00 en kinderen tot 14 jaar zijn gratis. Voor kerkbezoekers en vrijwilligers van de Nassaukerk is het concert gratis. Mail wel even uw naar en aantal kaarten naar: Mirandavan.soest@hotmail.com

Gegevens

Datum:
zaterdag 16 maart
Tijd:
14:00 - 15:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Website:
www.nassaukerk.nl

Locatie

nassaukerk
Wittenkade 111
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps
Website:
www.nassaukerk.nl