Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

UP! Talkshow over ouder worden in De Nieuwe Liefde

maandag 28 januari / 20:00 - 21:30

€13

Talkshow over ouder worden met Nelleke Noordervliet, Prof. dr. Cees Hertogh en prof. dr. Bianca Buurman (Aging & Later Life Amsterdam UMC)

Ouder worden betekent ook dat je oog hebt voor de toekomst en wat die voor je in petto kan hebben. Door daarover na te denken en er over te praten, voorkom je dat je overvallen wordt en onder druk beslissingen moet nemen.

Er wordt uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar ouder worden in Amsterdam. Prof. dr. Cees Hertogh en prof. dr. Bianca Buurman werken samen in het programma Aging & Later Life binnen het onderzoeksinstituut Amsterdam Public Health. Hadassah de Boer gaat met hen in gesprek over hoe lastig we het vinden om écht vooruit te denken en met elkaar in gesprek te gaan over moeilijke beslissingen.

Toen zowel de vader als de schoonmoeder van Nelleke Noordervliet dement werden, moesten er ineens allerlei beslissingen genomen worden. Eigenlijk was het toen al te laat om dat met hen zelf te doen.

Eline Janssen vertelt over haar ervaringen met buurman Harry (89) die ondanks zijn dementie graag thuis wil blijven wonen en dat voor elkaar krijgt door niet de thuiszorg, maar een vriendinnenclub van jonge vrouwen in stelling te brengen.

Muziek is er van Lust for Life, het eerste Amsterdamse popkoor voor senioren.UP! Talkshow ‘Nu het nog kan’

 

Gegevens

Datum:
maandag 28 januari
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€13
Evenement Categorie:

Locatie

De Nieuwe Liefde
Da Costakade 102
amsterdam, noord holland 1053 WP
+ Google Maps