Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Afgelast: Verhalenfestival in Staalmanpark

zaterdag 21 maart / 14:00 - 18:00

AMSTERDAMSE HELDEN in Nieuw-West. Op 21 maart, de eerste dag van de lente en de dag tegen discriminatie vieren wij het Grote, Kleine Verhalenfeest in het Staalmanpark. Een dag vol meeslepende, alledaagse, grote en kleine verhalen uit Nieuw-West.
De Staalmanpleinbuurt verandert. Vroegere voetbalveldjes maken plaats voor parken en nieuwbouw. Samen met de bewoners zoeken we naar een nieuw verhaal van de buurt. Welke anekdotes hebben de buren die hier al jaren wonen te vertellen? En wat brengen de nieuwe bewoners aan verhalen met zich mee?
Bob is in de zeventig: ‘Toen ik hier kwam wonen in 1960 keken we uit op de dijken. Het was een open stuk land.’

Programma en gasten

Schrijver Christine Otten is bekend van haar roman Eén van ons over de levenslang gedetineerde Luc. Op 21 maart is ze te gast en deelt haar verhaal over haar schrijvers-coachschap in de gevangenis. Mohamed Mahdi, oprichter van Casa Sofia en directeur van de literaire schrijfwedstrijd El Hizjra, vertelt over sociaal ondernemen en verbinden in de Staalmanbuurt. Freerunner Luciano Balestra en zijn crew nemen je in hun show & clinics mee door de grenzeloze stad en verder zijn er diverse optredens van lokale artiesten.

Locatie

Staalmanpark
Staalmanpark
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps