Over De Westkrant

De Westkrant is een onafhankelijk nieuwsmedium voor Amsterdam-West. Initiatiefnemers zijn de journalisten Richard Mooyman en Martine de Vente. Wij schrijven de meeste stukken en bouwen aan een netwerk van journalisten, fotografen en columnisten in West en Nieuw-West.

We zijn enthousiaste bewoners van Amsterdam-West. Graag signaleren wij positieve ontwikkelingen, maar wij schrijven het ook op als zaken niet goed gaan. Opbouwend kritisch, zo zien we De Westkrant. We staan open voor samenwerking met andere buurtmedia en -initiatieven.

Redactioneel beleid
Bij het verzamelen van informatie hanteren wij de principes van de onafhankelijke journalistiek, zoals het plegen van hoor- en wederhoor wanneer wij dat nodig achten. Ook vinden wij het belangrijk om feiten en meningen te scheiden. Wij streven naar feitelijk juiste berichtgeving en werken niet mee aan het verspreiden van nepnieuws.

Gedragscode
Wij onderschrijven de internationale Code van Bordeaux van de International Federation of Journalists (IFJ).

Klachten
Heeft u op- en aanmerkingen over onze berichtgeving? Of is er sprake van een feitelijke onjuistheid? Laat het ons weten via mail@dewestkrant.nl Zorgvuldige journalistiek hebben wij hoog in het vaandel staan. De leidraad van de Raad voor de Journalistiek is ons uitgangspunt.

Advertentie-beleid
Wij zijn heel blij met adverteerders en sponsoren die het voortbestaan van het buurtmedium mogelijk maken. Advertenties en advertorials zijn duidelijk herkenbaar. Van groot belang zijn ook donaties van onze lezers. Via een speciale donatie-pagina kunnen zij eenmalig of per jaar, maand of kwartaal een bedrag doneren. Wie ook wil doneren, kan dit doen via deze pagina.

Hyperlokaal
De Westkrant is opgericht in 2014. In dit artikel op Persinnovatie uit juli 2015 maken wij de balans op van ons eerste jaar hyperlokaal journalistiek werken in Amsterdam-West. Hyperlocals als De Westkrant vormen een aanwinst voor Amsterdam, zo vindt onderzoeker Quint Kik van het Stimuleringsfonds voor de Pers. Lees hier meer over het onderzoek waaruit ook blijkt dat De Westkrant het meest frequent en constant is in berichtgeving van de online media in Amsterdam die zich richten op stadsdelen of buurten.

Vragen? mail@dewestkrant.nl

De Westkrant vof, KvK-nummer 63438119

rekeningnummer: NL 02 RABO 0304927376