Jaarmarkt Geuzenveld op 6 juli met shopkramen, optredens, foodterras en sport en spel

Jaarmarkt Geuzenveld. (Foto Soul Photography)
Hoogstins2024

Op zaterdag 6 juli van 11 tot 17 uur vindt het grootste Geuzenveldse buurtfeest plaats: de Jaarmarkt! Met ruim 250 shopkramen, live optredens, foodterras, straattheater, muzikale en creatieve workshops, sport- en spelactiviteiten kunnen bezoekers van alle leeftijden de hele dag vertoeven op het Lambertus Zijlplein en het Kruisherenpad. Toegang is gratis. 

Verkoop en vermaak voor iedereen 
De Jaarmarkt Geuzenveld is net zo kleurrijk en divers als de buurt en haar bewoners. Over de lengte van het Kruisherenpad bieden buurtgenoten hun tweedehands koopjes aan – van speelgoed en kleding tot huis-, tuin- en keukenaccessoires. Op en rond het Lambertus Zijlplein staan ook sociale initiatieven en kleine ondernemers met handgemaakte cadeauartikelen, upcycle creaties, duurzame fashion, vintage parels, natuurproducten en delicatessen. Op het terras kun je proeven van wereldse smaken en meedansen of -zingen met de optredens van uiteenlopend talent. Verspreid over het terrein zijn er diverse gratis activiteiten zoals FunBikes, schilderen met planten aangeboden door ‘De Plantenkutterij’, kunstenaar Klaartje, schmink, FunBikes, reuzenspellen, springkussen, Tennisvereniging Geuzenveld, Stichting Kinderzweroek, Bollywood Olifantenparade en straattheater op stelten door de Rainbow Clowns. Bij diverse creatieven kun je cadeaus personaliseren of zelf maken. Alle highlights zijn te volgen via de instagram en facebookpagina’s van Amsterdam BLEND. 

Muziekprogramma: 
11:00 Djembé workshop met Senegalese griot duo Tapha en Pape
12:15 Dansshow en -workshop met Bloomleela Bollywood Dance
13:30 Buurtband Westside Kawina
14:45 De Marokkaanse Nachtegaal singer-songwriter Ayoké
16:00 The Tailcutters – internationale Afrofunk band uit Amsterdam 

Samen voor het Lambertus Zijlplein 
Het Lambertus Zijlplein is het hart van Geuzenveld. Mensen die in de buurt wonen, ondernemen, werken of anders actief zijn, zijn uitgenodigd om aan te sluiten bij de buurtgroep Samen voor het Lambertus Zijlplein om zo gezamenlijk ideeën tot leven te brengen en mee te doen met acties die het plein een prettige omgeving maken waar iedereen zich thuis en gehoord voelt. De Jaarmarkt Geuzenveld is een initiatief van de buurtgroep in samenwerking met Stadsdeel Nieuw-West en Stichting Amsterdam BLEND Events. 

Jaarmarkt Geuzenveld 2024
Zaterdag 6 juli 2024
11:00 – 17:00 uur
Lambertus Zijlplein en Kruisherenpad, Amsterdam