Plan nu alvast je Open Monumentendag

De Hallen (foto: Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Dit weekend is er met Open Monumentendag weer veel te zien in West. Het thema is de relatie tussen de stad en het land. Veel plekken dus ook om de stad heen die je kunt bezoeken, zoals de dorpen Sloterdijk en Sloten. Hier kun je heen.

-In de Petruskerk, het mooie kerkje in het dorp Sloterdijk. wordt een lezing gehouden over De Verdwenen Boer, die daar vlakbij een standbeeld heeft. Zaterdag en zondag om 11.00 uur.

-Het dorp Sloten hoort sinds 1921 bij Amsterdam, en had zeven café’s, talloze winkels en een eigen politiebureau. Nu is het vooral een heel mooie woonplek. Vanaf 10.20 uur op zaterdag en zondag is er elke twintig minuten een wandeling door het dorp.

De Slatuinen waren ooit een park en later een kwekerij. Sinds 1990 is het een natuurtuin met een heel grote diversiteit aan vogels en planten. De Slatuinenweg was vroeger een lang pad waarlangs veel moestuintjes lagen. De Slatuinen zijn aanstaande zaterdag en zondag de hele dag open.

-Natuurlijk zijn De Hallen ook open bij de Open Monumentendag. In De Hallen zijn zaterdag en zondag van 10.00 tot 1700 uur de hele dag rondleidingen die starten bij de ObA.

-En als je echt het buitenleven wilt proeven, ga dan naar De Fruittuinen van West. Je kunt er rondleidingen krijgen over de boerderlij, en al proeven van de oogst. De stoof- en handperen en appels zijn al rijp.

Elders in de stad een open monument bekijken? Hier vind je meer info.