‘Zo erg, zo zinloos’ – Bloemen op plek waar 47-jarige Karin werd doodgeschoten

Vermoedelijke schutter was 57-jarige buurman

De Wittenstraat met bloemen bij het trapportaal waar de vrouw werd doodgeschoten. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De politie is nog bezig met het onderzoek naar het schietincident donderdag waarbij de 47-jarige Karin om het leven kwam in de Wittenstraat in de Staatsliedenbuurt. Bij het trapportaal waar ze werd neergeschoten, zijn bloemen gelegd.

“Zo erg, zo zinloos. Sterkte voor de kinderen”, staat er op een van de briefjes. Buurtbewoners en collega’s zijn geschokt over de dood van de vrouw. “In- en intriest en hartverscheurend. Zo oneerlijk”, heeft iemand anders geschreven.

Karin werkte als verpleegkundig onderzoeker bij OLVG. “Er zijn geen woorden voor het vreselijke verlies. Er is vooral ongeloof en verdriet”, zo reageert het verpleegkundig stafbestuur van het ziekenhuis op LinkedIn. “In gedachten zijn we bij Karin, haar kinderen, haar familie, haar collega’s.”

Een 57-jarige buurman van het slachtoffer werd kort na het schietincident dood aangetroffen in een parkeergarage verderop, aan de Wittenkade. De politie vermoedt dat hij de schutter was.

Diverse media maken melding van een slepende burenruzie, maar volgens de politie staat nog niets vast. “Het motief wordt nog onderzocht en we moeten ook nog met 100% zekerheid vaststellen dat de overleden man ook daadwerkelijk de schutter is geweest”, aldus een politiewoordvoerder.

De politie is ook nog op zoek naar beeldmateriaal dat niet eerder is gedeeld.

DeWestkrant