Expositie Illustratie Ambassade ‘Home – a sense of belonging’

De Illustratie Ambassade presenteert tot en met 26 mei ‘Home – a sense of belonging’ in het Meterhuis van Westergas. In deze expositie komt het creatieve en grenzeloze gebied van illustratie en animatie samen. Met gastcurator Yvonne van Ulden, een expert op het gebied van animatie, biedt de Illustratie Ambassade een podium aan interdisciplinaire makers.
Loop gratis binnen en laat je verrassen door het werk van kunstenaars Loreta Isac, Daan Botlek, Jasmijn Visser, Loulou João, Min Liu, Jasper Rietman, Bouba Dola, Ces Davolio, Adrien M & Clair B en filmmaker Douwe Dijkstra.

Waar animatoren doorgaans werken met beeldsequenties, communiceert de illustrator meestal met één beeld. De disciplines zijn aan elkaar verwant maar hebben ook sterk een eigen kern en een andere manier van werken. Door de digitale technieken en online beelduitingen komen de twee steeds meer naar elkaar toe. De kunstenaars nemen de bezoeker mee in die overgang, met het werk in het overkoepelende thema Home, a sense of belonging.

Bekijk buiten de AR-postertentoonstelling Welcome Home. Ontdek hoe prachtig stilstaande beeld op de posters werelden tot leven laten komen wanneer je de (gratis te downloaden) Artivive-app op de doeken richt.

Of meld je aan voor de workshop “Complottheorieën voor nuchtere mensen” op 25 mei. Je gaat dan wandelen met kunstenaar Daan Botlek, als oefening om te ontdekken hoe je jezelf verhoudt tot je eigen omgeving en hoe je daar mee kunt spelen. 

De Illustratie Ambassade is hét platform gewijd aan de kunst van illustratie. Ze draagt bij aan een (inter)nationaal podium en is er voor makers en het publiek. Ze presenteert maandelijks de Potloodcast waarin in het hoofd van een kunstenaar wordt gekropen, aan de hand van vijf beelden.
Het platform is constant in beweging en tipt makers en liefhebbers boeken, exposities, ontwikkelingen in het veld en veel meer. Bekijk de website en meld je aan voor de nieuwsbrief.

www.illustratieambassade.nl 

DeWestkrant