Festivals voor na de vakantie

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Het lijkt wel of organisatoren iedere keer weer een nieuw thema verzinnen voor een festival. Zet je schrap voor weer een paar bijzondere feesten in West. Om voor na de zomervakantie in de agenda te zetten.

Beestenboel

Wat is er gebeurd met Sneeuwwitje? Je komt erachter tijdens Het Beestenbos, een festival voor de kinderen in het Erasmuspark. In het weekend van 21 en 22 augustus, en het weekend erop. Met film (Robin Hood), gratis workshops en dus een voorstelling over Sneeuwwitje.

Verhaaltjes

Draken, piraten en kabouters spelen de hoofdrol bij het Verhalenfestival in de Westergasfabriek. Voor jong en oud, met onder anderen Hakim, Arjan Smit en Aadje Piraatje. Mooie afsluiter van de zomervakantie, op 28 augustus. 

Foodshare

Eten delen met de buren, dat kon al bij de Foodshare avonden van Amsterdam Blend. Nu is op 24 september een heel festival rondom het eten delen op het Marcantilaan-plein (tegenover de Groothandelsmarkt). Gratis entree en eten, waar vind je dat nog? Alleen zelf dus iets lekkers meenemen. Uitbuiken kan daarna, met bios en popcorn.

Alf laila…wat?

Vier moeders uit Amsterdam-West zien de samenleving verharden en verzinnen een festival waarbij meerdere culturen samenkomen en uitwisselen: het Alf Laila Walaila Festival, naar een sprookje uit Duizend en Een Nacht. Met handlezers, een magische tent, souk en optredens uit alle windstreken. Op 17 september in het Erasmuspark.

DeWestkrant