Heineken-ontvoerder trok de aandacht door plaksnor

De Wittenkade, een dag na de schietpartij. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een oplettende bewoner van de Staatsliedenbuurt sloeg gisterochtend alarm over twee mannen die zich verdacht ophielden in de Van Beuningenstraat. Een van hen had volgens de politie een opvallende plaksnor. Volgens diverse media was het Heineken-ontvoerder Frans Meijer (65) die zo de aandacht trok.

Op de De Wittenkade werd hij gericht neergeschoten door een motoragent die een vuurwapen had gezien, nadat de 65-jarige verdachte op de vlucht was geslagen met een 26-jarige man. Volgens de politie ontstond er een situatie waarbij de agent zich genoodzaakt voelde om de 65-jarige man neer te schieten. De ander gaf zich over.

Het is nog niet duidelijk wat het duo van plan was. De recherche sluit niet uit dat er meer personen bij de zaak waren betrokken. Zo is er in de Van Hogendorpstraat een rode bestelauto aangetroffen en een rode motor. In de Van der Duijnstraat is een steekkarretje gevonden.

De politie vraagt het publiek om informatie door te geven als zij de twee mannen of andere verdachte personen in de buurt hebben gezien. De oudste droeg behalve een opvallende zwarte snor een bril met donker montuur, een blauwe muts met witte en rode opdruk en een grijze regenjas met groene en blauwe vlakken. De ander droeg ook een opvallende zwarte snor en donkere bril, daarnaast een gele motorhelm en een oranje met blauwe jas.

 

DeWestkrant