Café Vertigo is gereanimeerd! Het ‘hol’ van weleer is een plek geworden die het in zich heeft om luxepoezen (m/v/x) te laten spinnen, volgens Patricia. Je borrelt er met ossenworst, dineert er met steak frites en kunt er aan de champagne. En, o ja, het bekende terras bruist weer.
Dat Café Vertigo terug zou keren in het Vondelparkpaviljoen lieten we je al eerder weten. Sinds drie weken staan de deuren wagenwijd open en kun je in het compleet verbouwde grand café aanschuiven voor koffie, lunch, borrel en diner. Het bekende terras met panoramaview over het Vondelpark is inmiddels ook in full swing.
Iconische gebouw
Van 1989 tot 2012 zat Café Vertigo in het souterrain van het iconische gebouw in het Vondelpark. Verschillende uitbaters beproefden er hun geluk, maar slaagden er niet in om de eens zo bruisende ruimte blijvend te reanimeren. De laatste tijd was de markante stek zelfs dicht. Zonde van zo’n prachtplek!
Missie
Dát vonden de Amsterdamse ondernemers Thomas Anderiesen, Matan en Tamir Schabracq, Pim Evers en Teun Vermaas ook. Samen met mede-eigenaars chef-kok Casper Moolhuizen en bedrijfsleiders Jima Claassen en Floor Botter vormen zij het team achter Café Vertigo 2.0. Hun missie: “Een levendige ontmoetingsplek creëren die recht doet aan de historische betekenis van de locatie en tegelijk toekomstbestendig is.”
Taart van Kuyt
Een mond vol. Het komt er onder op neer dat je weer ontspannen kunnen neerploffen op een van de 480 zitplaatsen op het terras. Afgelopen zaterdag was ik er zeker niet de enige en at ik samen met onder anderen toeristen en buurtbewoners koffie met appeltaart van Kuyt – leuk, eindelijk een keer géén Holtkamp.
Franse keuken
De kaart leunt sterk op de Franse keuken: croissants met boter en marmelade (à 4,50 euro), croques monsieurs, steak frites (29 euro), côte de boeuf, escargots, chocolademousse. Daarnaast vind je de usual suspects uit andere wereldkeukens: eggs benedict, carpaccio, gazpacho, cheese burgers.
Borrelhappen
De kaart is een allemansvriend, en ook de verrassend lange lijst borrelhappen is erop uit om de hele wereld te behagen. Of je nou van oesters en pâté de campagne houdt, van coppa di parma en caponata, dan wel gaat voor old skool Hollands: ossenworst, kaassoufflétjes of bitterballen. Een en ander spoel je weg met bier, wijn of iets bruisends, zoals een fles champagne (120 euro per stuk).
Nachtclub Au Caveau
De kaart heeft overduidelijk een upgrade gekregen en is het studentikoze aanbod ontstegen. Binnen in het souterrain is ook een flinke slag gemaakt. In de gang staan hoge wijnkasten, bij de wc zit een gesoigneerde gastvrouw. Het ‘hol’ van weleer is een plek geworden die het in zich heeft om luxepoezen (m/v/x) te laten spinnen. Het interieur van het restaurant is geïnspireerd op Au Caveau, de nachtclub die hier 100 jaar geleden zat.
Flikflooien
En dat betekent: art deco-invloeden, goudkleurige details, kunst aan de muur, véél rood en roze, plus intieme inhammen waar je en petit comité kunt borrelen, flikflooien en/of oesters kunt verorberen. Vertigo nieuwe stijl is los, frivool én een tikkeltje chic.
