Laura uit Osdorp in K3-finale

Laura Aussems is Vlaamse, maar woont in Osdorp (foto: VTM)
Hoogstins2024

Net als veel andere jonge meisjes stond Laura Aussems (25) vroeger met haarborstel in de hand te dansen en zingen op de muziek van K3. Nu maakt zij zelf kans om een van de nieuwe gezichten van K3 te worden. Laura mag meedoen aan de liveshows van talentenjacht K3 zoekt K3.

“Het is voor mij speciaal omdat de show in zowel Vlaanderen als in Nederland wordt uitgezonden en ik een connectie met beide landen heb”, aldus de blije Laura. Oorspronkelijk komt ze uit Vlaanderen en studeerde ze economie in Utrecht en Tilburg. Nu woont ze sinds twee jaar in Osdorp. 

Eerder dit jaar kondigde meidengroep K3 te gaan stoppen, maar op zoek te gaan naar drie opvolgsters. In de eerste aflevering konden we zien hoe Laura het publiek en de jury inpakte met haar versie van ‘Eyo!’. Van de ruim zesduizend aanmeldingen heeft Laura het nu weten te schoppen tot de laatste tien.

“Het is zo leuk om mee te doen. Ik krijg zoveel steun uit zoveel hoeken. Alle berichtjes zijn hartverwarmend. Het is ook zo leuk omdat iedereen weet wat K3 is.”

Droom

Hoewel ze economie studeerde, is het haar droom om op te treden. “Ik vind het leuk om kinderen blij te maken. Als ik dat met muziek en dans kan doen, is dat mooi meegenomen. Het fijne van de muziek van K3 is dat er een positieve boodschap in zit. Ik vind het mooi om dat door te geven.”

De uitzendingen kijkt ze niet in haar appartement in Amsterdam, maar in Vlaanderen met haar moeder en oma. “Het is heel vreemd om mezelf op tv terug te zien. Je hebt een beeld van jezelf, en op tv ziet dat er toch anders uit. Zo klinkt mijn stem anders dan ik dacht. Maar dat is denk ik een kwestie van wennen.”

Oma

Laura heeft haar muzikaliteit niet van een vreemde. Haar moeder en oma zijn beiden dirigent bij verschillende koren. “Ik zing al van kinds af aan en vanaf mijn twaalfde heb ik verschillende zanglessen gehad. Waaronder klassieke zang, maar ook heb ik twee jaar musicalopleiding gedaan.”

Laura’s grootste fan is haar oma. “Mijn oma volgt me overal. Ook als ik in Amsterdam optreed met Studio West, komt ze me aanmoedigen.” Maar ook van haar vrienden en vriendinnen krijgt ze veel support. “Veel vriendinnen spreken af om de afleveringen met elkaar te kijken.”

Kritiek

Onderdeel van het televisieprogramma waren zogenaamde bootcamp afleveringen. Toen kreeg Laura behoorlijk wat kritiek van K3 zangeres Kristel Verbeke. Kristel vond dat het groepje meiden waarin Laura zat, zich niet goed had voorbereid en stuurde de dames terug om DVD’s te kijken. Laura: “Ik zie dat als opbouwende kritiek. En ze had gelijk. K3 is haar levenswerk, zij gaat dat weggeven aan drie nieuwe meisjes. Het is dan logisch dat ze teleurgesteld is als wij ons niet goed voorbereiden.”

Tijdens de bootcampafleveringen heeft ze ook met de andere K3-zangeressen (Karen en Josje) mogen werken. “Het zijn alle drie zeer leuke vrouwen. Ik heb veel van ze geleerd. Zij weten wat K3 is en moeten dat op ons overbrengen.” Laura vond de samenwerking met de drie zangeressen ook bijzonder omdat ze vroeger zelf op de muziek van K3 danste en zong. “Met mijn nichtje ging ik naar optredens en een musical.”

Competitie

Bij K3 zing je niet alleen. “Het werken met de andere kandidates is veel leuker dan ik had gedacht. Gelukkig maar, want uiteindelijk draait het om samenwerken. De andere zes andere meiden zijn allemaal heel goed. Ze hebben allemaal veel talent en we maken alle zes evenveel kans om bij de laatste drie te eindigen.”

“Mijn eigen zwakke punt is misschien mijn perfectionisme. Ik repeteer soms zo hard, dat ik wel eens vergeet te genieten. Ik wil tijdens de live shows graag genieten. Het is immers een unieke beleving, het is mijn eerste show live op televisie”

De live shows zijn te zien vanaf vrijdag 16 oktober op SBS 6 om 20.30 uur. Het publiek en jury bepalen wie doorgaan.