Lazagne in Westerpark is jarig

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Horecazaken komen en gaan. Maar sommige vieren die ene verjaardag na de andere, zoals ‘one-trick pony’ Lazagne.

In Westerpark stikt het van de Italiaanse tenten. Eén daarvan is een ‘one-trick pony’, een zaak die zich heeft gespecialiseerd in het maken van één product. Ik heb het over Lazagne op de hoek bij het Frederik Hendrikplantsoen. In het rood-zwart-witte interieur trekt de Italiaanse chef de een na de andere ovenschaal uit de oven; nadat hij het deeg heeft bereid, minutenlang een saus op laag vuur heeft laten pruttelen en de deeglaagjes heeft gestapeld. Een goede lasagne maken is tijdrovender en arbeidsintensiever dan velen denken. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Bij Lazagne koop je er al eentje vanaf 10 euro.  

Tweede lustrum
Toen de zaak op 25 april 2009 openging, was ik wat sceptisch; hoe lang zou dit concept de Amsterdammers blijven boeien? Nu staat er een loeigrote negen op het raam. Lazagne viert dit jaar alweer zijn negende verjaardag en stevent zelfverzekerd af op zijn tweede lustrum. Lasagneliefhebbers uit de buurt en ver daarbuiten hebben de zaak omarmd. De meesten halen een portie op voor thuis of in het Westerpark, maar er is ook wat ruimte om aan te schuiven.

Flinke porties
Dit seizoen kun je naast de klassieke lasagne met gehaktsaus kiezen tussen een lasagne met ricotta en spinazie en een lasagne met groene asperges, sugarsnaps, pecorino en ravioli. Ook kun je lasagnes combineren, bijvoorbeeld twee verschillende met gebakken groente uit de oven. Voedzame gerechten bereid met de liefde en zorgvuldigheid van een Italiaanse mamma. Flinke porties ook. Omdat het feest is, laat je het natuurlijk niet bij een ‘hoofd’. Mijn favoriete dessert is de yoghurtmousse met amaretti, saffraan en rozijnen. Toch zeg ik zeker geen ‘nee’ tegen de Amarena Mess met kersen en meringue. Ach, tegen welk toetje wél, eigenlijk?
https://www.facebook.com/lazagne/

DeWestkrant