NaLief uitvaartbegeleiding: alle aandacht voor een persoonlijk afscheid

Een afscheid dat de overledene naadloos weerspiegelt en samen met de naasten met zorg, aandacht en vindingrijkheid is vormgegeven. Dat is waar Femke Barendrecht, eigenaar van NaLief uitvaartbegeleiding, voor staat. “Tijdens mijn werk als uitvaartbegeleider ben ik er met alle tijd voor de familie. Na het kennismaken, het verzorgen van de  dierbare overledene en het luisteren naar de achtergrondverhalen, gaan we met elkaar het afscheid vormgeven. Samen doorlopen we alle beslissingen, doe ik suggesties en regel wat nodig is”, aldus Femke. 

Het uitgangspunt in haar werk is dat alles mogelijk is en dat alle wensen, voor zover mogelijk, worden vervuld. “Mijn doel is om een liefdevol en stijlvol afscheid te creëren voor en met de nabestaanden, ongeacht hun achtergrond, cultuur of wie ze liefhebben.”

Er bestaan veel misverstanden over uitvaarten. Zo wordt vaak gedacht dat een uitvaartbijeenkomst altijd bij een begraafplaats of crematorium moet plaatsvinden. Dat kan heel mooi zijn, maar het  favoriete café, een theater, de sportkantine, thuis, in de eigen tuin of in het bos waar de overledene zo gelukkig was, is ook allemaal mogelijk. Het belangrijkste is dat de locatie past bij de overledene en de nabestaanden, en dat de plek openstaat voor een afscheidsbijeenkomst.

Een ander misverstand is dat mensen met een uitvaartverzekering denken dat ze de verzekeringsmaatschappij moeten bellen bij een overlijden. Dit is niet nodig. Iedereen kan vrij een uitvaartbegeleider kiezen en de verzekering wordt dan nog steeds uitgekeerd. Dit maakt de uitvaart niet duurder.

Femke woont sinds 1990 in Amsterdam-West en werkt in Amsterdam en omgeving. Ze is dag en nacht bereikbaar via 06 52 65 65 88 of via www.naliefuitvaartbegeleiding.nl. Het is ook mogelijk een wensengesprek aan te vragen, waarbij Femke thuis langskomt of u ontvangt op haar kantoor vlakbij de Westergasfabriek.