Smaken ontdekken tijdens speurtocht door West

(Foto De Gezonde Stad)
Hoogstins2024

Chef en (kinder)kookboekenschrijver Samuel Levie heeft een ‘Grote Smaken Speurtocht’ uitgezet langs zijn favoriete culinaire adressen in West, bedoeld voor jong en oud. Het gaat om zeven plekken in Westerpark, Bos en Lommer en De Baarsjes met ‘lekkere en duurzame’ smaken.

De route voert lang Dumplings op het Nassauplein, buurtsuper Kardesler in de Spaarndammerstraat, Tony’s Chocolonely op de Pazzanistraat, Kesbeke’s winkeltje in de Adolf van Nassaustraat, speeltuin De Gibraltar aan de Haarlemmerweg, Terrasmus in het Erasmuspark en Ulmus Bakkerij in de Cabralstraat. 

Deelnemers ontdekken de verschillende smaken lopend of met de fiets. Ook leren ze waar bijzondere ingrediënten vandaan komen en hoe producten worden gemaakt. De gratis routekaart is via deze link te downloaden. Door vragen te beantwoorden, maken kinderen kans om het boek Eten met Nijntje te winnen. 

De route is geschikt voor kinderen van basisschoolleeftijd, maar ook zonder kinderen is de route volgens Levie leuk en leerzaam. De ondernemers werken ofwel met producten van Amsterdamse bodem, hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan, koken grotendeels biologisch of kiezen voor gezondere opties.

Het gaat om een initiatief van Van Amsterdamse Bodem, onderdeel van stichting De Gezonde Stad.