Speeltuin in Vluchtkerk

BoLoSpringforKids

Het speelparadijs in de St. Josephkerk in de Robert Scottbuurt in Bos en Lommer gaat Speelparadijs Candy Castle heten. Het speelparadijs aan de Erik de Roodestraat is eind april klaar en gaat in mei officieel open, zegt Ronald Bax van Josephkerk Monumenten BV, het bedrijf dat eigenaar is van de kerk die een monumentenstatus heeft.

De kerk is de eerste betonnen Rooms Katholieke kerk van Nederland en is in de jaren vijftig gebouwd. Na de ontwijding in de jaren negentig kreeg het gebouw eerst een nieuwe bestemming als klimhal. Toen die daar verdween, stond het gebouw een tijdlang te boek als De Vluchtkerk.
De restauratie is klaar, nu is de exploitant bezig met inrichten van het speelparadijs. Voor de restauratie zijn waar mogelijk de glas-in-loodramen en het cassetteplafond hersteld. Blikvanger is een schildering van een phoenix, boven het voormalige altaar van de kerk.
De exploitant is van plan de speeltoestellen los in de ruimte te zetten, zodat de karakteristieken van het gebouw behouden blijven. Een stalen trap in de ruimte leidt naar een hoger gelegen toiletgroep. Voor ouders is plek gemaakt aan de zijkant, zo beschrijft Bax.
Van het speelparadijs is al wel een website waarop het Jumpie heet, maar ook die is nog in aanbouw.

 

Westbegroot2022