Dit zijn onze wensen voor West in 2018

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Wij wensen iedereen een gelukkig en fijn 2018. Maar wat zijn jouw wensen voor West en Nieuw-West voor komend jaar? Wij doen alvast een voorzetje.

Betaalbaar wonen voor iedereen

Een huis huren of kopen in West wordt door schaarste en hoge prijzen steeds moeilijker. Hoe fijn zou het zijn als West een plek blijft voor iedereen en niet alleen voor mensen met veel geld.

West blijft gemengd

Dat West net zo’n gemengde wijk blijft als het nu is. Dat het een plek blijft waar jong en oud, rijk en arm(er) en waar ook maar vandaan zich thuis voelt.

Meer groen in de stad

We snappen dat mensen hier graag wonen, maar dat hoeft niet te betekenen dat ieder vrij plekje wordt bebouwd. Een goed evenwicht tussen groen en wonen is belangrijk.

Minder lege winkels

Een levendiger Bos en Lommerplein, een bloeiende Kinkerstraat, een gezellige Jan Eef. Winkeliers kunnen dat niet alleen. Zij hebben klanten uit de buurt nodig, dus shop zoveel mogelijk lokaal.

Een veilig West

De criminaliteitscijfers moeten verder omlaag. Dus minder of helemaal geen overvallen, schietpartijen, berovingen en straatintimidatie. Iedereen moet zich hier veilig voelen.

Meer ruimte op het fietspad

De fiets is het belangrijkste vervoermiddel in West, maar veel fietspaden zijn smal en overvol. Geef fietsers meer ruimte.

Niet te veel toeristen

We kunnen ons goed voorstellen dat toeristen naar West komen. Maar we hopen wel op een goede balans tussen bewoners en bezoekers, zonder de excessen van de binnenstad en misstanden rond vakantieverhuur. Festivals en andere grote evenementen mogen niet ten koste gaan van de buurt.

Kortom, een evenwichtig West

West is een van de dichtstbevolkte delen van Nederland. Met zoveel mensen op een kluitje is het lastig om het evenwicht te bewaren. Laten we er in 2018 met z’n allen onze best voor doen.