Jongen (14) verliest hand door vuurwerk

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

De jaarwisseling lijkt in West zonder grote incidenten te zijn verlopen. Politie, brandweer en ambulancedienst stellen zelfs dat oud en nieuw ‘rustig’ is geweest. Wel raakte maandagmiddag in Slotermeer een 14-jarige jongen zijn hand kwijt bij het afsteken van vuurwerk.

Bij het incident in de Willem Molengraaffstraat raakten ook twee jongens van 10 en 11 jaar gewond. Volgens de politie ontplofte het vuurwerk dat zij hadden samengebonden eerder dan zij verwachtten. Alle drie de jongens moesten naar het ziekenhuis.

Het aantal branden en ambulanceritten in de stad was iets lager dan vorig jaar. Wel werden er door de politie meer aanhoudingen verricht: 43 tegen 32 vorig jaar. Er zijn vijf incidenten gemeld van geweld tegen hulpverleners. In de meeste gevallen ging het om het gooien van zwaar vuurwerk en het uiten van bedreigingen.

De brandweer rukte in Amsterdam 165 keer uit. Het aantal voertuigbranden was groter dan vorig jaar: in totaal brandden 17 auto’s, twee vrachtwagens en vijf scooters uit. De ambulancedienst rukte 319 keer uit, waaronder vijf maal voor vuurwerkletsel. Het gaat om voorlopige cijfers. De verwachting is dat er meer aangiftes en meldingen zullen binnenkomen.

DeWestkrant