Buren spreken vuurwerkvrije zone af

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Geen zin in vuurwerk voor de deur? De gemeente maakt het mogelijk dat buurtbewoners onderling vuurwerkvrije zones gaan afspreken. Dat meldt de gemeente op de website. Daarvoor kunnen buren een pakket afhalen bij de gemeente met borden om de zone mee af te bakenen. Volgens de gemeente is het namelijk de trend dat Amsterdammers het liefste Oud en Nieuw vieren zonder vuurwerk.
Als de meerderheid van de bewoners het eens is met de vuurwerkvrije zone, kunnen ze ook afspreken wat te doen als iemand toch een vuurpijl of rotje afsteekt. De politie gaat in deze vrijwillige vuurwerkzone namelijk niet handhaven.
Er zijn in de stad wel vuurwerkvrije zones ingesteld, waar de politie overtreders wel beboet (€ 100 per overtreding) Onder andere zijn die bij het Wachterliedplantsoen in Bos en Lommer, de kinderboerderij in het Rembrandtpark en de boerderijen aan de Spaarndammerdijk. Ook rondom het OLVG West mag er geen vuurwerk worden afgestoken.
Voor wie toch zin heeft in het afsteken van een paar pijlen of voetzoekers en de zegen heeft van zijn buren, kan van 28 tot en met 30 december in West terecht op vier adressen: IJzerhandel de Vijl aan de Admiraal de Ruijtereweg, Berendsen Servicemarkt aan de Hoofdweg, IJzerhandel Spaarndam aan de Spaarndammerstaat en B & B feestartikelen in de Kinkerstraat.