Tennisbaantje in Westerpark dicht

Tafeltennissen kan nog wel bij het baantje in het Westerpark (foto: Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De tennisbaan in het Westerpark is dicht. Met een rood/wit lint is het baantje afgesloten voor bezoekers, zoals te zien is op deze foto’s. Het stadsdeel hield het baantje al een tijdje in de gaten, aldus een woordvoerder na eerdere vragen over deze vrije tennisplekken in West. ‘Vrij’ tennissen kan ook in het Joos Banckersplantsoen en bij het Rembrandtpark. Sinds sport- en dus ook tennisclubs- zijn gesloten, is de belangstelling voor deze betonnen tennisbanen groot.
Overigens hoeft sluiting van een speel- of sportplek niet te betekenen dat deze voor altijd dicht gaat. Zo ging het speeltuintje in het Erasmuspark afgelopen week weer open nadat het een tijdje gesloten was geweest.
Net als op andere drukke plekken in de stad, beoordeelt het stadsdeel doorlopend of plekken te druk zijn of niet.
Handhavers en politie zijn dan ook duidelijk aanwezig op veel ‘hotspots’ in West, zoals het Westerpark, Kinkerstraat en Erasmuspark. Meestal worden Amsterdammers die ‘de fout’ in gaan door bijvoorbeeld niet genoeg afstand te nemen of met meerdere personen samen te scholen, aangesproken of gewaarschuwd. Op overtredingen staat een boete van € 400,-

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Klik hier om te doneren Word supporter