Toegang Vondelpark beperkt met Pasen

Hoogstins2024

De gemeente gaat dit weekend het Vondelpark sluiten als het te druk wordt. Ook andere parken zoals het Westerpark en het Erasmuspark worden extra in de gaten gehouden om te voorkomen dat deze te druk worden. Dit schrijft de gemeente in een stukje op de eigen website met de titel Wat gaan we doen met Pasen?
Behalve de parken worden winkelstraten zoals de Kinkerstraat en markten zoals de Ten Katemarkt en andere drukke plekken in de stad ook ‘actief gemonitord’.
In West en Nieuw-West leidde deze monitoring al tot handhavingsacties, zoals zaterdag het sluiten van de markt op Plein ’40-’45 en het speeltuintje in het Erasmuspark. Uit voorzorg sloot het aanpalende paviljoen Terrasmus ook zijn deuren. Spelen in het speeltuintje kan trouwens al wel weer in het park.
De gemeente wijst Amsterdammers erop dat wie in overtreding is, een ‘forse boete’ riskeert, meestal bedraagt die € 400,-.

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Klik hier om te doneren Word supporter