Speeltuin Erasmuspark gesloten: ‘te druk’ 

Sinds donderdagochtend is de speeltuin afgezet met linten. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De speeltuin in het Erasmuspark is donderdagochtend 2 april door handhavers gesloten. De populaire speelplek is afgezet met linten. Handhaving vond het er te druk, aldus een woordvoerster van stadsdeel West. Update: de speeltuin is inmiddels weer open. 

Het is geen beleid om speeltuinen te sluiten, zo laat de woordvoerster weten. “Hier constateerden handhavers dat de ouders zich ook na veel waarschuwen niet aan de 1,5 meter-regel hielden.” Waarschijnlijk worden maandag borden geplaatst met de waarschuwing om 1,5 meter afstand te houden. “Daarna gaat de speeltuin weer open.”

Vanwege het verspreidingsgevaar van het coronavirus zijn in Amsterdam vorige week plekken met fitnessapparatuur, voetbalkooien en Cruyff Courts gesloten. Speeltuinen konden tot dusverre open blijven. De verplichting om buiten 1,5 meter afstand te houden geldt volgens het rijksbeleid niet voor gezinnen of huishoudens en kinderen tot en met 12 jaar onderling. 

Met het oog op het weekend roept de gemeente ondertussen op om zoveel mogelijk binnen te blijven. De gemeente vraagt verder om niet te gaan naar plekken waarvan verwacht kan worden dat die druk zijn, zoals ‘parken, pleinen, winkelcentra en bouwmarkten.’ 

De uitbaters van het paviljoen Terrasmus in het Erasmuspark hebben laten weten dat zij uit voorzorg op zondag 5 april niet open zullen gaan. Ook op andere dagen willen zij sluiten zodra het te druk wordt in het park.