Vondelpark ontruimd wegens drukte

Drukte bij de hoofdingang van het park aan de Stadhouderskade. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het Vondelpark is dinsdag gesloten vanwege te grote drukte. Aan het begin van de middag werden alleen nog bezoekers naar buiten gelaten. Om half drie riep de gemeente via Twitter iedereen op om het park te verlaten. ‘Op sommige plekken staan mensen te dicht op elkaar’, aldus de gemeente. Later op de middag is het park ontruimd. 

De combinatie van Koningsdag en zonnig weer heeft veel mensen op de been gebracht, ondanks oproepen van de gemeente om ‘gezellig in je eigen buurt’ te blijven. Veel mensen zetten koers naar het Vondelpark.

In eerste instantie besloot de gemeente alleen de zij-ingangen af te sluiten, vervolgens gingen ook de hoofdingangen aan de Stadhouderskade en Amstelveenseweg op slot. Bezoekers konden alleen nog naar buiten, en zelfs daarvoor moesten zij in de rij staan.

Op de Vondelbrug stonden agenten om te voorkomen dat feestvierders over hekken klimmen om alsnog in het park te komen. De gemeente riep ‘ s middags via twitter op om helemaal niet meer naar Amsterdam te komen. Vanwege de coronaregels zijn dit jaar geen vrijmarkten, festiviteiten of evenementen toegestaan.

DeWestkrant