I Amsterdamletters voorlopig niet in Westerpark

De entree van het Milkshake Festival op het Westergasterrein in 2017 (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De I amsterdam-letters zijn niet geplaatst op het Westergasterrein. De organisatie Amsterdam Marketing kondigde eerder aan dat op 12 december een set zou worden neergezet. De letters zijn volgens een woordvoerster vervoerd naar de opslag, waar ze worden opgeknapt. Het is niet duidelijk wanneer ze worden geplaatst. “De planning is nog in de maak.”

Het lukte niet om de letters te plaatsen omdat de vergunning niet op tijd rond kwam, zo stelde Amsterdam Marketing. Volgens een woordvoerster van stadsdeel West is dit het gevolg van een miscommunicatie. Wat het stadsdeel betreft, kunnen de letters opnieuw tijdelijk worden geplaatst, zoals in voorgaande jaren.

De gemeente heeft de I amsterdam-letters op het Museumplein begin december weggehaald omdat ze te veel bezoekers trokken. Ze waren het symbool geworden van het sterk gegroeide toerisme. Nu gaat er een set rondreizen door de stad ‘waarmee minder bekende buurten, evenementen en attracties onder de aandacht kunnen worden gebracht’, zo stelt Amsterdam Marketing op de website. Verder is er een set te zien op Schiphol en eentje bij de Sloterplas, die ook dient als sportparcours. 

DeWestkrant