Jongeren aan de slag in Clifford Studio’s

Staatsliedenbuurt, jongerenwerk, ondernemers
Jongeren van B-Challenged.
Hoogstins2024

De Clifford Studio’s in de Staatsliedenbuurt worden het hoofdkwartier van B-Challenged, de sociale onderneming van Wim Haveman. In de het gebouw zijn een theater en diverse studio’s die ook te huur zijn voor workshops en lezingen. Volgende week donderdag 19 januari is de officiële opening.

Bij B-Challenged werken jongeren die thuis, op school of op werk zijn vastgelopen aan een nieuwe toekomst. Via het programma EventHands kunnen ze ervaring opdoen in de culturele en evenementensector. Behalve dat het werken aan feesten en cultuur jongeren erg aanspreekt, zit daar volgens Wim Haveman van B-Challenged nog een ander voordeel aan. “Een evenement is altijd een samenleving op zich, maar dan kortdurend. Door daar korte klussen te doen kunnen jongeren positieve ervaringen opdoen.”

Nu B-Challenged een vast ‘honk’ heeft, kan het bedrijf ook ‘in huis’ evenementen organiseren en produceren. Er is bijvoorbeeld een facilitair bedrijf en klanten kunnen ruimten huren. Daarnaast kunnen de jongeren van B-Challenged ook hun eigen producties maken, door ze bijvoorbeeld af te mixen in de studioruimten.

Ze laten zien waar ze toe in staat zijn op 19 januari op het gratis toegankelijke evenement Cliffhanger voor bewoners en belangstellenden. Er is dan theater, er is een Braziliaans tuinfeest en silent disco met lichtgevende paspoppen en een DJ draait Latin Beats. De jongeren hebben ook gekookt onder leiding van de Oostenrijkse kok Jonathan en serveren hapjes uit alle windstreken, van Griekenland tot Indonesië.

Cliffhanger is van 16.00 tot 23.00 uur in de Cliffordstraat 38 in de Staatsliedenbuurt. Hier kun je een kijkje nemen in de ruimten die er in de studio’s te huur zijn.

 

 

 

 

DeWestkrant