Checkpoint Charlie opent op Koningsdag

Hoogstins2024

Grand Café Mellox op de hoek van de Nassaukade en de Tweede Nassaustraat wordt vanaf Koningsdag Checkpoint Charlie. Klanten van het café kunnen er via een crowdfundingsite al voor minimaal € 25,- een drankrekening openen.

Op Facebook ging de afgelopen dagen een filmpje rond waarop de eigenaren Jaro Renout, Jeroen Corsten en Carina van Kraay vragen om een donatie voor het café dat vrijwel zeker opengaat. Carina: “Voor de financiering van de aanloopkosten, zoals inkopen en de eerste maand salaris.”

Geld voor de verbouwing en aankoop hadden de drie al opgehaald bij vrienden, familie en ex-werkgevers. “De crowdfunding-actie is ook bedoeld om ervoor te zorgen dat we meteen klanten binnen hebben.”, zegt  Van Kraay.

Het drietal kent elkaar uit de horeca, onder andere van De Melkweg en The Soundgarden. Het is hun droom om een eigen plek te hebben om kleinschalige optredens te hebben. Een knipoog naar Berlijn is er ook, want op de kaart komt in ieder geval currywurst.

De nieuwe eigenaresse is optimistisch over de planning om op Koningsdag open te gaan. De bedoeling is dat Checkpoint Charlie (met Berliner Currywurst op de kaart) dan open is. “We krijgen 16 maart de sleutel en hoeven niet heel ingrijpend te verbouwen, dus het moet haalbaar zijn.”

Hier de video van Checkpoint Charlie, en het leuke Bob Dylan-style filmpje.