Hofbewoners vrezen studenten

Hoogstins2024

Bewoners van het Rijtuigenhof willen geen grote groep studenten als nieuwe buren.  Zij hebben bezwaar tegen het verbouwen van een voormalige zorginstelling tot 36 studentenwoningen. In het complex tussen de Overtoom en het Vondelpark komen ook 28 starterswoningen en tien seniorenappartementen.

De omwonenden zijn vooral bezorgd over overlast door studenten. ’’Wij willen wel een paar studenten op ons hof, maar niet zo’n grote groep. Dat bedreigt de cohesie in de buurt’’, zo stelde een inspreker dinsdagavond op een vergadering van de bestuurscommissie West. Volgens haar hebben 63 omwonenden zienswijzen ingediend tegen het huidige plan.

De omwonenden zeggen graag mee te denken over een andere invulling van het project, bijvoorbeeld met woningen voor personen die zorg nodig hebben. Volgens de ontwikkelaar is het aantal studentenwoningen al gehalveerd ten opzichte van eerdere plannen. De balkons worden verwijderd om geluidsoverlast te voorkomen. Meer seniorenwoningen zijn volgens de ontwikkelaar niet mogelijk omdat de daarvoor verplichte parkeerplekken niet voorhanden zijn.

DeWestkrant