Ten Kateschool te koop

Hoogstins2024

De Ten Kateschool wordt verkocht door woningcorporatie Stadgenoot. Voor het 19e eeuwse schoolgebouw met woonfunctie bestaat veel belangstelling. Gegadigden kunnen een bod uitbrengen.

Belangstellenden konden zich tot afgelopen vrijdag melden. De corporatie wil niet kwijt hoeveel gegadigden er zijn, onder meer omdat er nog over de prijs moet worden onderhandeld. De belangstelling is ’conform de huidige markt’, aldus een woordvoerder. Het is dringen op de woningmarkt in West, met stijgende huizenprijzen en biedingen boven de vraagprijs.

Volgens Stadgenoot is in het gebouw plaats voor acht zelfstandige woningen en één ruimte voor detailhandel. De Ten Kateschool wordt al langere tijd bewoond. De corporatie gaat de bewoners van twee sociale huurwoningen elders een alternatieve woning aanbieden. In de school zijn ook ruimtes anti-kraak verhuurd.

Niet iedereen is blij met de gang van zaken. Op hun Facebookpagina stellen de Vrienden van het Ten Katepaleis dat de huidige bewoners moeten wijken, terwijl ze vijftien jaar hebben gepoogd het pand zelf te kopen.

 

DeWestkrant