Wel of geen huursloepen in West?

Jacob van Lennepkade, een van de beoogde ligplekken voor sloepen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Is er plaats voor huursloepen langs de kades van West? Dat is een van de centrale vragen tijdens een bijeenkomst over het gebruik van water in het stadsdeel, en dan in het bijzonder in Oud-West. De avond vindt maandag plaats in De Hallen.

Plannen voor afmeerplekken van huursloepen zorgden voor commotie in Oud-West. Exploitanten hadden ligplaatsvergunningen aangevraagd voor de Bilderdijkkade en Jacob van Lennepkade. Omwonenden tekenden bezwaar aan. Zij vrezen voor een jachthaven voor de deur, met overlast door passagiers die in- en uitstappen.

Stadsdeel West heeft besloten voorlopig geen nieuwe ligplaatsvergunningen te verlenen in Oud-West. De centrale stad werkt ondertussen aan een visie voor ligplaatsen in heel Amsterdam. Het stadsdeel wil hieraan inhoudelijk een bijdrage leveren, en nodigt bewoners van West uit om hun mening te geven en ideeën aan te leveren.

Henk van Dijk, een van de omwonenden, is van plan zijn bezwaren tegen ligplekken voor huursloepen maandag toe te lichten. Hij vraagt zich af waarom de beperkte openbare ruimte in West wordt verhuurd aan commerciële bedrijven. Reguliere parkeerplaatsen op straat worden toch ook niet als vaste plekken aan bedrijven verhuurd, aldus Van Dijk.

De bijeenkomst vindt plaats op maandagavond 5 oktober van 20.00 tot 21.30 uur. Plaats: Belcampo in De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 10.