Zelf grachtenpand bouwen in West

Hoogstins2024

Altijd al in een grachtenpand willen wonen? Het kan misschien straks in West. Het droompand moet wel zelf worden gebouwd, met een groep gelijkgestemden. Aan de Bilderdijkkade bij De Hallen komen vijf kavels beschikbaar voor zelfbouw.

Stadsdeel West ziet op deze plek graag grachtenpanden verschijnen met zes etages, ongeveer zoals op bovenstaande artist impression. Het project is bedoeld voor groepen burgers die gezamenlijk een pand willen bouwen om in te wonen en in te werken. Groepen particulieren krijgen voorrang op professionele ontwikkelaars.

Goedkoop is het allemaal niet. Een kavel kost rond de 1,5 miljoen euro, exclusief btw. Dan moet het tekenen en bouwen van het pand dus nog beginnen. Een van de kavels is bestemd voor een groep senioren of andere groepen die hulp of zorg nodig hebben om zelfstandig te wonen.

Inschrijving kan vanaf vrijdag 29 augustus. Op die dag is er ook een informatiebijeenkomst, plek en tijdstip maakt het stadsdeel later bekend. De inschrijving sluit na een maand.

 

DeWestkrant