Start bouw duurzame huurwoningen in Kolenkitbuurt

Hoogstins2024

In de Kolenkitbuurt is woensdag de feestelijke start van de bouw van Rhapsody, een complex met huurappartementen in de vrije sector. De 239 duurzame woningen op het Jan van Schaffelaarplantsoen zijn verdeeld over vijf gebouwen. Op de daken komen zonnepanelen en de woningen worden aangesloten op stadswarmte.

Volgens de website Huren in Rhapsody  komen de huren op circa 750 tot 1000 euro per maand. Daarmee vallen de woningen in het middensegment, aldus stadsdeel West. Circa de helft bestaat uit 2-kamerappartementen, de rest uit 3-kamerappartementen en 18 woningen met vier kamers. Bewoners mogen meepraten over de inrichting van de openbare ruimte. Oplevering is voorzien in de zomer van 2018.

Naast de 239 appartementen komen er 196 ondergrondse parkeerplekken en vierhonderd vierkante meter aan commerciële ruimtes. Het Jan van Schaffelaarplantsoen lag jarenlang braak. Na tijdelijke invullingen zoals een strand en supermarkt krijgt het terrein nu een definitieve bestemming als energiezuinige woonbuurt. De feestelijke start van de bouw vindt woensdag om 15 uur plaats bij Kas-Coland, vlakbij de bouwkeet van Rhapsody.

DeWestkrant