Brouwerij De Prael naar West

De beoogde nieuwe plek voor brouwerij De Prael. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Bierbrouwerij De Prael begint in West een tweede vestiging. De sociale onderneming exploiteert nu een ambachtelijke brouwerij, winkel en proeflokaal in het centrum op de Oudezijds Voorburgwal. Daar werken onder meer mensen met een psychiatrische achtergrond.

De Prael opent begin dit jaar een brouwerij en proeflokaal aan de Nieuwe Hemweg 2, een plek tussen de Spaarndammerbuurt en Houthaven. Daar zijn al meer bedrijfjes gevestigd op het gebied van eten en drinken.

Initiatiefnemers Fer Kok en Arno Kooij brouwden vroeger bier als hobby, en werkten in de geestelijke gezondheidszorg. Die activiteiten combineren ze in De Prael. Daar bieden ze aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt onder meer dagbesteding, leer- en werkplekken.

De ambachtelijk gebrouwen bieren van De Prael zijn populair. De Code Blond van De Prael en brouwer Hemelswater won onlangs de Horeca Innovation Award. Het speciaalbier wordt gebrouwen met gefilterd regenwater. De Prael maakt veel meer bijzondere bieren, waaronder bijvoorbeeld de Tony’s Chocolate Milkstout.

DeWestkrant