Dit zijn de beste nieuwe restaurants van 2017

Hotel Buiten, een van de nieuwe favorieten. (foto: Hotel Buiten)
Hoogstins2024

Ook in 2017 regende het weer nieuwe restaurants in West. Patricia selecteerde haar favorieten. Stuk voor stuk zaken met een ongedwongen sfeer en steengoed eten waar de liefde van afdruipt.

Bocador, Meer en Vaart
Dit glazen huisje staat bijna ín de Sloterplas. Spaanse muziek, ‘Belg-waardige goudbruine friet’, paella en mals gegrild vlees uit de Josper, de befaamde Spaanse houtskooloven. Very olé, óók omdat ze hier zo aardig zijn.
https://www.dewestkrant.nl/paella-en-parilla-aan-sloterplas/

Hotel Buiten, Th. J. Lammerslaan
Dit restaurant bij de Sloterplas – geen hotel, dus – is opgetrokken uit zeecontainers en heeft twee verdiepingen. De kok heeft een voorliefde voor gerechten die in Nederland weinig op de kaart staan. Met gemak tovert hij waanzinnige toetjes tevoorschijn; ik droom nog steeds van zijn in jenever gedrenkt Frans cakeje (baba au jenever).
https://www.dewestkrant.nl/oesters-en-jenever-slurpen-hotel-buiten/

Meneer Van Loon, Curaçaostraat 95
Italiaanse en Franse gerechten zonder poespas. Kok en mede-eigenaar Patrick van Loon stond eerder in de keuken van appeltaartmekka Villa Zeezicht in het centrum. Wat je ook eet, houd dus in ieder geval ruimte voor een stuk van zijn goddelijke appeltaart.
https://www.dewestkrant.nl/eten-zonder-poespas-meneer-loon-baarsjes/

Morris en Bella, Nova Zemblastraat
Morris bereidt zijn creatieve groentegerechten zonder dierlijke producten als zuivel en eieren. Op verzoek legt hij er vlees of vis bij. Vriendin Bella fungeert als vraagbaak en vult de glazen met veganistische wijn. De vegan wortelcake die ik er at, was de beste en kruidigste ever.
https://www.dewestkrant.nl/alles-is-nagedacht-morris-bella/

Local Hero, Jan van Galenstraat
Willem en Aisling behandelen je als een koning(in) in hun ontspannen ontbijt- en lunchzaak. Willem stond ooit in de keuken van het prestigieuze De Bokkedoorns in Overveen en dat merk je aan de taarten die hij bakt, de salades die hij in elkaar husselt en het vlees dat hij stooft.
https://www.dewestkrant.nl/local-hero-geluk-zit-details/

OKO – Cultural Melting Point, Admiraal de Ruijterweg
Een restaurant, cultureel centrum en kruispunt van culturen ineen. De Poolse eigenaressen Natalia en Ania strooien met verrassende vegetarische en veganistische gerechten inclusief invloeden uit hun geboorteland. Mis hun zoete groentetaarten niet!
https://www.dewestkrant.nl/oko-bolo-voedt-maag-en-geest/

Par Hasard, Douwes Dekkerstraat
Een snackbar? Een restaurant? Allebei! Ontdek hier waarom ‘fout’ zo gruwelijk lekker kan zijn. Laaf je aan biologische frikandellen, spareribs, maaltijdsalades en/of formidabel zoervleisj (gestoofd rundvlees) met friet.
https://www.dewestkrant.nl/par-hasard-limburgse-friet-oud-west/

Primi Bar + Cucina, Van der Hoopstraat
Spannende cocktails, fijne pasta’s en borrelhappen om te zoenen. In de zaak van Matteo Sineri en Valerio d’Amore heb je het gegarandeerd leuk; the lust of life spat er bij iedereen – personeel en bezoekers – vanaf.
https://www.dewestkrant.nl/primi-westerpark-is-leven-zoet/

The Pom Bar, Cabralstraat
Voor Surinaamse klassiekers – al dan niet een twist – en de allerbeste pom van de stad, moet je toch echt naar de blije zaak van Carolyn en haar dochter Tanusja. De Surinaams-Creoolse chef Marcel maakt de pom volgens het recept van zijn oma en tante uit Paramaribo. Deze creatie eet weg als een roomtoetje: satijnzacht, ‘snoepjeszoet’, iets kleverig.
https://www.dewestkrant.nl/pom-bar-cabralstraat-is-net-klein-paramaribo/

Selma’s, Jan van Galenstraat
Bij het Nordic Bakery Café van Jorrit en de Zweeds-Finse Anna is koffiedrinken (fika) tot kunst verheven en kun je perfect ontbijten en lunchen. Wafels met rabarberjam en slagroom, pap met kokos- en rijstmelk en kardemon, gravad lax met roerei, sandwiches met Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer lekkers.
https://www.dewestkrant.nl/burgers-eland-en-meer-zweeds-lekkers-aan-jan-galenstraat/

Staring at Jacob X Ku West, Jacob van Lennepkade
Overdag kun je hier terecht voor een Amerikaanse brunch, ’s avonds staan hier Japanse koks in de keuken om gruwelijk goede bites te maken. Op het menu van de Tokyo Food Bar: fried softshell crab, carpaccio van inktvis, sushi van coquilles, saté van garnalen et cetera et cetera.
https://www.dewestkrant.nl/parade-japanse-hapjes-ku-west/

Winehouse Somm, Baffinstraat
De zaak van Sascha Holzkämper, ooit sommelier bij sterrenrestaurant Beluga in Maastricht, ademt topkwaliteit. Er staan ruim honderd wijnen op de kaart, Sascha maakt de gerechtjes voor erbij, waaronder perfecte langzaam gegaarde Iberico-wang. https://www.dewestkrant.nl/winehouse-somm-baarsjes-sterrenkwaliteit/

DeWestkrant