Paella en parilla aan de Sloterplas

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Aan de Sloterplas valt altijd iets te ontdekken. Patricia ging proeven bij nieuwkomer Bocador.

Bocador zit een paar meter van de Sloterplas. Het restaurant dat sinds 23 september open is, lijkt enkel uit ramen te bestaan; als je binnen zit, is het net alsof je buiten bent. Je kunt de bomen bijna aanraken en de joggers zowat horen hijgen.

Iets buiten de deur dwarrelt de geur van gegrild vlees. Dat vlees is ‘very special’ legt  de Venezolaanse serveerster uit. “Het wordt bereid in een speciale Spaanse houtskooloven: de Josper grill.” Volgens de site van Bocador is dit de ‘Rolls Royce onder de indoor barbecues’.

Vlees it is. We bestellen twee maal de parilla mixta (à 14,50 euro): kip, kogelbiefstuk, kalfsgehakt en merguez. Elke hap is raak: puur, vol, sappig, een subtiel rookaccent, iets gekruid. Dit vlees is an sich al perfect. Daar hoef je geen saus of andere franje bij te doen. Het garnituur van sla en ‘Belg-waardige’ goudbruine friet volstaat. De gegrilde groente die we hebben besteld, is eigenlijk niet eens nodig. Zeker niet omdat er al zo veel extraatjes op tafel worden gezet: olijven, stukken manchego, geroosterd brood met aioli.

Gulle lui, hier bij Bocador. Wij worden er vrolijk van en hebben zin om de Spanjaard uit te hangen en te klappen op het ritme van Amor de mis amores. Als er een drankkaart was, hadden we zeker een fles rode wijn besteld. “Nog even geduld”, zegt de jongen naast de kassa. “We hebben al een alcoholvergunning aangevraagd.” Met zijn looks zou hij een tieneridool kunnen zijn, maar hij is ‘gewoon’ de broer van de eigenares. Zijn familie blijkt uit Tanger te komen, een Marokkaanse stad dicht bij Spanje. “Tanger heeft veel Spaanse invloeden. Wist je dat de bewoners er Spaans én Arabisch spreken? Met Bocador willen wij Spanje naar Osdorp halen.”

Vanaf 12 uur kun je er terecht. Bijvoorbeeld om te lunchen met gegrilde gamba’s en groenten op een broodje. “We zijn in principe tot 8 uur open, maar wie weet passen we de openingstijden nog aan. Even kijken wat het beste werkt.” Terwijl hij dat om 7.45 zegt, blijven er mensen binnendruppelen. Een van hen had vorige week tijdens het openingsfeest de paella geproefd die gratis werd uitgedeeld. “Hartstikke lekker die rijst, doe mij maar een bord vol.” Het is ons duidelijk: we moeten terugkomen voor de paella met vis en kip. De paella komt ook uit de Josper grill. Als het niét lekker is, eet ik mijn telefoon op.
https://www.bocador.nl/menu

DeWestkrant