Een beetje hipster hapt in de sushi van Sushito in de J.P. Heijestraat.

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Na de sushi bowl en sushi roll is nu ook de sushi burrito in ons stadsdeel geland. Wat nou weer? Patricia ging proeven.

Sinds zo’n twee weken kun je die burrito’s én poke bowls inslaan bij het minimalistisch ingerichte Sushito in Oud-West. Om het concept te verkopen, flikkerde het bedrijf er een staaltje storytelling tegenaan – iets met how a Mexican, Japanese and Hawaiian man made magic. Het verhaal sloeg aan; na de eerste vestiging in de Pijp zit er nu een tweede Sushito-filiaal in de J.P. Heijestraat.

Het hipstergehalte van deze bruisende straat schiet hiermee als een raket omhoog. Zeker als over een tijdje Dr. Blend opengaat op nummer 131 B111 met zijn ‘Insta-worthy’ açai bowls, glutenvrije taco’s en sandwiches van speltbrood. De sushi burrito’s van Sushito zijn minstens zo fotogeniek. Wat boeit het dan dat we hier te maken hebben met een fake Mexican? De sushi snack lijkt namelijk slechts qua vorm op een burrito, maar is eigenlijk een flink uit de kluiten gewassen rijstrol die je kunt laten vullen met verschillende soorten proteïnen, sauzen en toppings als guacamole en jalapeños.

Behalve do it yourself burrito’s heeft Sushito ook pasklare opties, zoals de Pollo Loco en de Holy Crab. De kip-versie barst bijna open door de vulling van gemarineerde kippendij, zoete aardappel, maïskorrels, kool, lente-ui, ijsbergsla, jalapeños en teriyaki-saus. In de krab-variant zit surimi, ook bekend als imitatiekrab, en een explosie van andere ingrediënten als avocado, komkommer en spinazie-wasabisaus.

‘Zware jongens’ zijn het (11,75 euro per stuk), vergeleken met deze snack is de gemiddelde sushi roll een ‘lulletje’. Ze eten als ‘broodjes sushi’. Ideaal voor een stevige lunch. Als avondeten zou ik er nog iets extra’s bijdoen: edamame beans, een miso soep, zeewiersalade of een kleine poké bowl op basis van tofu en groente (beetje duur geintje in dat geval, maar geloof me: ‘Insta-worthier’ wordt het niet).
https://www.facebook.com/sushito.amsterdam/

DeWestkrant