Een vette bek halen bij de Two Chefs Bar

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

In het interieur van de Two Chefs Bar op het Hugo de Grootplein is niets aan het toeval overgelaten. Ook de kaart is van alle markten thuis. Het is dan ook niet ‘zomaar het gemiddelde barretje’.

Tijdens de lockdown verkochten ze er hun zelf gebrouwde bieren. Sinds 1 juni verkoopt Two Chefs Brewing die nog steeds, maar kunnen de gasten eindelijk ook aan de bar aan het Hugo de Grootplein hangen. Zoals De Westkrant eerder schreef, zit de nieuwkomer op de plek waar tot voor kort Razmataz zat.

Retro als finishing touch
De nieuwe uitbaters hebben het interieur flink onder handen genomen en daarbij niets aan het toeval over gelaten. De knalkleuren op de muren zullen als een dolle shinen op Insta. Tafelstoelen mixen er met fauteuils. Rieten manden, hout en planten in overvloed. Hier en daar een kaars in een ananas-kandelaar, plus jaren zeventig lampjes aan de muur. Retro als finishing touch dus. Net als de muziek – Blondie, The Bee Gees – en, eh, wij. Misschien dat we daarom met alle égards worden behandeld. “Zit u goed?” “Smaakt het u?” “We wensen u nog een prettige avond.” Onze oren klapperen er zowat van. Wie zegt dat de jeugd van tegenwoordig geen manieren meer heeft, is hier nog niet geweest. Terwijl het toch niet echt zomaar het gemiddelde barretje is.

Bar Alt
In Zuid heeft de brouwerij zijn sporen op culinair gebied al aardig verdiend. Uit een samenwerking met restaurant Jacobsz is daar Bar Alt ontstaan, een restaurant waar je terecht kunt voor fine dining en bijpassende biertjes. Het menu in Westerpark is wat ruiger en speelser. Net als Razmataz ooit, is de Two Chefs Bar de hele dag open. Je drinkt er koffie met Franse taartjes (tartelettes) en borrelt er met bier, wijn, bubbels, limonades of sapjes. Voor erbij: in bierbeslag gefrituurde uienringen, ossenworst, geroosterde babybroccoli met verse ricotta, Hollandse kazen.

Funky Falcon
Hartstikke retro zijn de garnalencocktail en kalfsroulade op de dinerkaart. Maar de meeste gerechten zijn helemaal van nu, zoals de groene gazpacho van asperges, tomaat en bonen en de vistaart met saffraan en venkel. Zonder een vleugje Midden-Oosten ben je tegenwoordig geen écht restaurant. Vandaar de aubergine met tahini, geitenkaas en bulgur. Verleidelijk, maar wij gaan voor Aziatische smaken. Allebei een bun, hij met gefrituurde oesterzwammen, ik met gefrituurde kip (13,50 euro). Onze ‘burgers’ liggen op broodjes die nu eens een keer niet gestoomd, maar lekker brioche-achtig zijn. Veel Koreaanse BBQ-saus erop, een handje pittige pinda’s en kimchi cole slaw. Een lekker vette bek. Precies wat je wilt bij een flesje bier. Al vindt mijn tafelgenoot zijn keuze, de Funky Falcon, wat heftig: “Pittig biertje. Zware afdronk en een behoorlijke zuurgraad.” Die gaat de volgende keer vast voor een Jever-Jever Fun, een alcoholvrije pils.

 

DeWestkrant