Sluiting dreigt voor The Movies in december, Filmhallen kunnen nog wel even door

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

The Movies gaat het met de nieuwe anderhalve meter-protocollen die gelden voor bioscoopbezoek niet redden tot het einde van het jaar, zo laat eigenaar Kadir Selçuk weten in een interview met een website van de Amsterdamse Kunstraad. Met de Filmhallen denkt Selçuk wel door te kunnen tot volgend jaar.
Dat komt onder andere doordat de bioscoopexploitant met Stichting Trom, die eigenaar is van De Hallen, een betalingsregeling heeft kunnen treffen. Voor de locatie van The Movies moeten de eigenaren nog de normale huur ophoesten. ‘We hebben gepraat met onze verhuurders, van die echte vastgoedmannen, maar die willen op zijn best iets van uitstel geven. Daar hebben we niets aan. Op deze manier valt binnen afzienbare tijd het doek voor The Movies,’ zegt Selçuk op de website.
Een andere reden waarom The Movies niet en de Filmhallen wel kunnen blijven doordraaien is de inrichting: in The Movies kunnen in de zalen minder mensen tegelijk naar de film op anderhalve meter afstand. De Filmhallen zijn hiervoor iets ruimer bemeten. Selçuk zegt dat de Filmhallen er financieel ook florissanter voorstaan.
Wie de bioscoop in De Hallen bezoekt, moet eerst de handen ontsmetten alvorens hij aan de kassa een kaartje koopt of haalt. De kassa is ook verplaatst naar het midden van de ingang van het complex. Wel kunnen gasten nog steeds een drankje halen alvorens ze plaatsnemen in de mondjesmaat gevulde filmzaal.