30 kilometer per uur op De Clercqstraat en Jan Eef

Drukte bij de Wiegbrug over de Kostverlorenvaart (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De aanleg van de zogenaamde Oranje Loper van Dam naar Mercatorplein, betekent onder andere dat de maximumsnelheid op de De Clercqstraat en de Jan Evertsenstraat naar beneden gaat. Dit schrijft de gemeente in een brief aan bewoners rondom de Jan Evertsenstraat, waarin ze hen uitnodigt mee te denken over de uitgangspunten van de vernieuwing van de straten. De dertig kilometer per uur is daarbij een van die uitgangspunten.
Volgens de gemeente komen hierbij behalve de lagere maximumsnelheid nog meer maatregelen. Zo gaat de gemeente de trambaan verhogen en een zogenaamde servicestrook aanleggen. Dat is een strook tussen trottoir en rijbaan met bomen, laad- en losplekken en parkeerplaatsen.
De gemeente is verder van plan het kruispunt van de Admiraal de Ruijterweg met de Jan Evertsenstraat aan te pakken. Op het kruispunt persen voetgangers, fietsen en auto’s zich in twee richtingen over de weg. Dat veroorzaakt gevaarlijke situaties, aldus de gemeente in een voorlichtingsfilmpje over de Oranje Loper.
Verder gaat de gemeente de Ritsaert ten Catebrug over de Bilderdijkgracht helemaal vervangen en wordt de Molenslootbrug over de Admiralengracht gerenoveerd. Aan brug 108 is vorig jaar al begonnen, omdat die op instorten stond.
De werkzaamheden gaan waarschijnlijk in 2021 al beginnen.

DeWestkrant