Jan Eef en De Clercqstraat: eenrichtingsverkeer of fietsstraat? 

Kruising De Clercqstraat en Bilderdijkstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De gemeente doet onderzoek naar een mogelijke herinrichting van de Jan Evertsenstraat en de De Clercqstraat. Het instellen van eenrichtingsverkeer is een van de scenario’s, zo bevestigt een woordvoerster. Ook wordt onderzocht of op beide wegen ‘fietsstraten’ kunnen komen met een maximum-snelheid van 30 km/u voor auto’s.

De onderzoeken maken deel uit van het programma Investeringsagenda OV, met als doel het verbeteren van het openbaar vervoernetwerk en de bereikbaarheid. ’’Zo wordt bijvoorbeeld bekeken of het mogelijk is om van de De Clercqstraat en Jan Evertsenstraat fietsstraten te maken: een straat waar de auto te gast is en maximaal 30 km/u mag rijden’’, zo stelt de gemeente.

De onderzoeken zijn in een stroomversnelling gekomen nu een deel van De Clercqstraat maandenlang is afgesloten voor auto’s en trams. Dit vanwege de reparatie van de brug over de Da Costagracht. Wegverkeer en trams worden omgeleid. Op een ander stuk De Clercqstraat geldt nu ook tijdelijk eenrichtingsverkeer.

’’De gemeente kan de komende maanden benutten om extra onderzoek te doen naar de effecten van zo’n omleiding op de verkeerscirculatie’’, aldus de woordvoerster. In de tweede helft van het jaar moet er meer duidelijkheid zijn.

 

DeWestkrant