Vegabond De Clercqstraat gaat sluiten

'Veganisme is mainstream geworden'

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Veganistische eetwinkel Vegabond in de De Clercqstraat gaat definitief dicht. Dat meldt onderneemster Babet Zevenbergen op Instagram. Als redenen noemt zij dat zij als kersverse moeder meer tijd wil hebben voor nieuwe projecten en haar gezin. 

Plantenwinkel CuKi even verderop in de straat sloot in januari om deels dezelfde reden. Eigenaresse Marije Tigchelaar van CuKi schreef dat ze worstelde met hogere kosten en daarnaast moeder is geworden van een dochter.

Vegabond opende begin 2019 de deli in de De Clercqstraat. In 2014 startte Vegabond met een eerste zaak aan de Leliegracht. Zevenbergen meldt trots te zijn over wat er bereikt is. Zij bedankt klanten, medewerkers en leveranciers. ‘Jullie hebben allemaal bijgedragen aan onze missie: veganisme is mainstream geworden!’

De winkel gaat definitief dicht op zaterdag 27 mei. In december sloot ook al vegan restaurant Loving Hut aan de Admiraal de Ruijterweg. Dat besluit was vooral ingegeven door economische en gezondheidsredenen, zo werd gemeld. In dat pand is nieuwkomer Mogu neergestreken, een vegetarisch restaurant.

DeWestkrant