Eerste hekken voor foodtruckfestival Rollende Keukens

Zondag stonden er al hekken rond een deel van het festivalterrein in Westerpark. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De opbouw van De Rollende Keukens is zaterdag begonnen. In het weekend zijn ook de eerste hekken geplaatst voor het foodtruckfestival, dat plaatsvindt van woensdag 17 mei tot en met zondag 21 mei in het Westerpark.

De hekken moeten voorkomen dat de organisatie inkomsten misloopt doordat bezoekers zelf drank meebrengen of flitsbezorgers laten komen, zo deelde stadsdeelbestuurder van West Thomas Hermans eerder mee. 

De toegang blijft gratis. ’Kleine hoeveelheden’ eigen drank zijn toegestaan, zo blijkt uit de vergunning die de gemeente heeft verleend. ‘Alleen aan bezoekers die met koelboxen en grote tassen binnenkomen wordt gevraagd deze in bewaring te geven bij de ingang’.

De politiek in West is niet blij met de hekken, die door de organiserende stichting zijn aangevraagd. De stadsdeelcommissie had er vooraf over willen praten, maar de vergunning is al verleend. Dinsdagavond, een dag voor het begin van het festival, staat het punt alsnog op de agenda.

Op het drukste moment verwacht de gemeente circa 7500 bezoekers tegelijkertijd. Op het terrein mogen maximaal 110 rollende keukens staan. Er worden fietsenrekken geplaatst voor minimaal zesduizend fietsen, zo staat er verder in de vergunningvoorwaarden. 

Vijver leeg
De watervijver is voor het evenement leeggepompt. Ook de naastgelegen Spartelvijver staat nu leeg, maar dat heeft volgens een gemeentelijk bord een andere reden: deze  badderplek voor kinderen is wegens ‘een elektrische storing’ nog tot en met 22 mei buiten gebruik. 

Op zondag waren de opbouwwerkzaamheden in volle gang. (Foto Richard Mooyman)
DeWestkrant