3 x binnenkijken bij hippe hotels

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Altijd al benieuwd geweest hoe die hotelkamer om de hoek eruit ziet? Je kunt gewoon binnenkijken -en een drankje drinken- bij drie hippe hotels in West.

Hotel Not Hotel

De naam zegt het al: dit is geen standaard hotel. Lange gangen met kamerdeuren zal je hier niet vinden. De kamers zijn ontwikkeld door een groep jonge designers van de design academie in Eindhoven (Collaboration-O) in samenwerking met beeldend kunstenaar Arno Coenen. De laatste is een van de ontwerpers van de Passage op het Damrak.

Iedere kamer is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Zo kun je in een oude tramcabine slapen en in een 3D geprint huis. De ‘kamers’ zijn verspreid door het enorme pand, dus last van je buren zal je niet hebben. Toch liever thuis slapen? Hotel Not Hotel is ook een ideale plek om te werken. Je krijgt een huiselijk gevoel in de lobby door rijen met boekenkasten en grote leren banken.

Hotel de Hallen

De details van de oude tramremise van De Hallen zijn nog intact, zo zie je de rails nog over de grond lopen. Hotel de Hallen is trendy gemixt met industrieel. De kamers staan los van de ruimte en zijn daardoor een oase van rust. Overal waar je loopt in het hotel is moderne kunst te zien, waardoor je het gevoel krijgt dat je in een museum bent. Voor een hapjes en drankjes stap je vanuit het hotel zo De Hallen in.

Westcord Art Hotel

We zullen eerlijk zijn: van buiten ziet het Westcord Art Hotel in de Spaarndammerbuurt er meer uit als een ziekenhuis dan als een hip hotel. Maar binnen hangt er werk van Herman Brood. Hierdoor krijgt het hotel een gezellige en warme uitstraling. Ook de kamers zijn voorzien van schilderijen van de kunstenaar. En nee, niet een klein schilderijtje, hele muren zijn ermee bedekt. Verder zijn de ruimtes van alle gemakken voorzien en je hebt uitzicht op het Brediusbad.